Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

Talli info

Täältä löydät tietoa tallista!

Päätalli

Päätalli on melko suuri, 32 karsinan rakennus. Sieltä löytyy suuri varustehuone, toimisto sekä kaksi pesukarsinaa. Tallissa on yksi pitkä käytävä, jonka toisesta päästä pääsee maneesiin, ja toisesta ulos. Karsinat ovat suuria ja valoisia. Varustehuoneen yksi seinä on täynnä satulatelineitä, toinen koukkuja suitsille, riimuille ja riimunnaruille. Kolmas seinä onkin sitten täynnä hyllyjä, jokaisella hevosella pieni tila siitä. Hyllyllä ovat harjapakit, loimet, ylimääräiset satulahuovat yms. Neljännellä seinällä on ruusukkeita, vaikkakin vain pieni määrä. Kokoajan seinälle tulee lisää täytettä, ties vaikka se olisi joskus täynnä! Varustehuoneesta lähtevät houkuttelevat portaat ylös, tallivintille. Heti portaiden yläpäästä menee ovi Ainskun ja Norskin pieneen vaatimattomaan toimistoon. Toinen vaihtoehto tuolle puunväriselle ovelle, on suuri yläpäästä pyöreä aukko. Se johtaa hoitajien nurkkaukseen. Sieltä löytyvät kaapit ja limsa-automaatti, ne kaikkein tärkeimmät. Seinät on vuorattu tallin hevosten, hoitajien, huippuratsukoiden yms. kuvilla. Vintillä ei ole valoja, mutta auringonsäteet pääsevät sisään ikkunoista. Yhdessä nurkassa on paaaaaaaaaaaljon heinäpaaleja, niitä suorakulmion muotoisia. Niitä ei syötetä hevosille, ne ovat vain hoitajia ja tallin kaneja ja pikku jyrsijöitä (niitä kutsumattomia vieraita...) varten. Niillä on mukava istuskella, tai rakentaa vaikkapa maja! Toisessa nurkassa on kaksi kaninhäkkiä, joissa asustelevat tallin maskotit, jänöset. Sitten tietenkin se limsa-automaatti, ja sohva. Nurkassa on TV, jota monet aikansa kuluksi katselevat. Mukava paikka, yhtä suuri kuin alakerta (tai no, melkein, toimisto vie pienen tilan). Sitten palataan taas maan kamaralle. Pesukarsinat ovat suuria, ja seinillä on metallisia hyllyköitä. Niillä on mm. siistit rivit hevosshampoota, kasa puhtaita pyyhkeitä, kori likaisia pyyhkeitä varten, hikiviiloja...Kaikkea mitä ikinä voisi kuvitella tarvitsevansa!

 

 

Tarhat ja laitumet

Pitäähän hevosten uloskin päästä! Tallilla on neljä laidunta, ja kolmisenkymmentä tarhaa. Juoksutusaitauskin löytyy. Kaksi laidunta tuntsareille, kaksi yksityisille. Jokainen laidun on yhtä suuri. Kaikkien hevosten laitumissa toinen on tammoille, ruunille ja varsoille, toinen oreille. Laidunkausi on touko-syyskuu. Pihattojen asukkaat eivät oleile laitumella. Laitumissa on valkoiset puuaidat, ja vesisaavi täyttyy automaattisesti. Hevoset yleensä yöpyvät laitumella, ja ne loimitetaan tarpeen vaatiessa. Tarhat ovat kohtuullisen kokoisia, kahden-neljän hevosen ajanviettopaikkoja. Talvisin herkimmät hevoset loimitetaan, ja tarha-aikaa säädellään lämpötilan ja sään rajoilla.  Hevoset eivät ole ikinä yötä tarhassa. Juoksutusaitaus on halkaisijaltaan 15m, pyöreä, aidattu ja hiekkapohjainen.

 

Ratsastusmahdollisuudet

Mitä olisi talli ilman ratsastusta? Ja jos ratsastetaan, siihen täytyy olla oikeanlaiset tilat. Queridosta löytyy suuret maastot, maneesi, sekä kaksi kenttää. Toinen kenttä on tarkoitettu enemmän kisoihin, mutta siellä voi ratsastaa muutenkin. Toinen kenttä on tuntikenttä, jolla järjestetään ratsastustunnit. Molempien kenttien vierellä on katos, josta löytyy estekalustoa sekä kouluaitoja. Esteet voi nostaa aina 160cm korkeuteen. Maneesissa järjestetään talvisin ja sadesäällä tunteja. Joskus siellä myös kisataan, mutta harvemmin. Katsomossa on paikka n. 150 ihmiselle, ja estekalustoa on laajasti. Maastopolkuja on hieman liikaakin. Jos siis lähdet maastoon, muista seurata kylttejä! Maastossa on valittavana tietyn pituisia lenkkejä, mutta siellä voi tietenkin hortoilla sinne sun tänne. Kuitenkaan kaikkein pienimmille poluille ei kannata mennä, niitä ei nimittäin huomioida kartassa, ja ne voivat johtaa minne tahansa. Maastomme eivät tietenkään ole pelkkää metsää, vaan peltoja ja teitä löytyy myös. Niin, ja vauhdista pitävät huomio! Metsästä löytyy myös maastoesterata. Radalla on vierekkäin korkea (n.100cm) ja matala (n.40cm) este, eli sen voi suorittaa niin ponilla kuin hevosellakin. Rata on 2km pitkä, eli hyväkuntoiselle hevoselle se on ns. helppo nakki!

 

 

©2019 Querido - suntuubi.com