Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

July - Vivian von thiara

Lajina esteet, korkeus 90cm. Pyydetty kiinnittämään erityistä huomiota lähestymisiin. 

Kirjoitettu 6.8.2015

 

Saavuin maneesiin hyvissä ajoin, jotta ehtisin seuraamaan seuraavan valmennettavan ratsukon työskentelyä lämmittelyissä. July olikin jo aloitellut, ja käveli uralla pitkin ohjin. Naisen ratsu yritti hieman temppuilla, mutta selässä istuva ratsastaja oli jo niin tottunut siihen, että sai hevosen helposti takaisin ruotuun. Hetken menoa seurattuani totesin, että Viola oli todella energinen, hieman liiaksikin. Kyselin Julylta hieman lisää hevosesta, ja sain kuulla, että siitä pitää saada enimmät mehut ulos ennenkuin aloittaisimme kunnolla. Pyysin naista jatkamaan lämmittelyä, ja aloin raahaamaan puomeja ja tolppia telineistä maneesin puolelle. Huomasin Julyn alkaneen jo ravailla, joten pyysin tätä lyhentämään ja pidentämään Violan askelta, jotta se pysyisi kuulolla, ja mahdollisesti jättäisi temppuilun vähemmälle. July oli jo aiemmin kertonut, että ratsukko tarvitsi harjoitusta lähestymisissä. Pystytin keskihalkaisijalle matalan, noin 50cm esteen hieman vinosti. Toisen esteen pystytin myös keskihalkaisijalle, mutta nyt suoraksi. Viola pärski tyytyväisenä esteet nähdessään, ja Julylla oli täysi työ pitää se aisoissa. Pyysin Julya nostamaan laukan, ja laukkailemaan vielä hetken. Viola oli kyllä upea hevonen, sen laukkakin oli todella energistä.

Kun ratsukko oli laukkaillut mielestäni tarpeeksi, pyysin Julya ohjaamaan Violan ensin vinolle esteelle, ja ohjata siitä kakkosesteelle. July sai ohjattua ensimmäiselle esteelle suorassa linjassa, mutta kakkoselle tultaessa käännös oli mennyt pitkäksi ja tuo este ylitettiin sitten vinottain. Muutaman yrityskerran jälkeen minulle selkisi, että Viola osasi ponnistaa oikeasta kohdasta, mutta ei osannut katsoa itse oikeaa linjaa esteelle tultaessa, vaan jätti sen täysin ratsastajan käsiin. Hyppäsi kuitenkin varmasti, vaikka tultaisiin kuinka vinosti, joten hätäähän Julylla ei ollut. Kun 50cm esteillä kaikki meni hyvin, korotin ne heti 90cm asti. Viola hyppäsi ne varmasti, esteet kun olivat nyt jo tutuilla paikoilla. Käskin ratsukkoa hyppäämään esteet vielä muutamaan kertaan, ja kävelemään sen jälkeen. Aloin itse pystyttää rataa, jonka käännökset olisivat mahdollisimman loivia. Kaikki esteet olivat joko pystyjä tai pienempiä oksereita, mitään erikoisempaa en elkanut väsäillä. Pyysin Julyn ja Violan luokseni, ja kerroin radan hyppyjärjestyksen Julylle. Käskin naista kävelemään radan varmuuden vuoksi läpi, vaikka se olikin melko yksinkertainen, ja Viola selvittäisi sen helposti. Taluttelin itse Violaa ympäriinsä, jotta se pysyisi lämpimänä.

Kun kaikki oli valmista ja July ratsunsa selässä, pyysin tätä ratsastamaan radan läpi. Yhtä pudotusta lukuunottamatta kaikki meni melko hyvin, joskin Viola tuli monelle esteelle hieman liian vinossa. Pyysin ratsastamaan rataa niin kauan, että kaikki meni hyvin, ja Viola oli yltäpäältä hiessä. Viimeiset kaksi kertaa rata meni jo todella hyvin, hevonen kaipasi vain paljon harjoitusta. July lähti loppukäynnit kävelemään maastoon, ja minä jäin purkamaan esteitä.

©2019 Querido - suntuubi.com